Powrót do strony głównej

Kuchnia włoska – inspiracje do jesiennej karty

Prowadzący: Przemysław Kaczmarek

Warsztaty zostały już zakończone

17.09.2019
od 10:00 do 17:00

Akademia Chefmanship UFS
ul. Bałtycka 43, Poznań

do 15 osób

Lista dań:

  1. Focaccio tymiankowe z oliwkami i czerwoną cebulą
  2. Spaghetti z Pesto/plastyczne żółtko/puder z oliwek
  3. Sałatka owocowa/pana cotta limonkowa/czekolada
  4. Vitello Tonnato z kremowym sosem tuńczykowo-kaparowym
  5. Aranczini/pomidory/bakłażan
  6. Zupa z ciecierzy/szałwia/pancetta
  7. Sałatka Panzanella
  8. Parparelle z confitowanymi żołądkami
  9. Ośmiornica/polenta/majonez z seppią/vinaigrette/rzymska sałata
  10. Grissini rozmarynem i solą morską

Poznaj naszego Szefa Kuchni,
Przemysława Kaczmarek

Szef kuchni w Akademii Chefmanship Unilever Food Solutions.

Inspiracje czerpie w dużym stopniu z podróży. Śledzi trendy w gastronomii, łącząc nowinki i nowoczesność z tradycyjną kuchnią. Jego motto w kuchni i w życiu prywatnym, to: „Szanuj innych, ucz się pokory, wspinaj się wciąż na kulinarne Kilimandżaro – szczyt, którego nigdy nie można zdobyć i to jest najpiękniejsze w tym zawodzie.” Ulubiona kuchnia, którą najbardziej ceni to klasyczna kuchnia francuska.

Tym razem gotujemy po włosku. Po polskiej to najpopularniejsza kuchnia w naszym kraju więc warto mieć kilka propozycji w karcie menu. Przygotujemy przystawki, dania główne, makarony i całość zakończymy deserem.

Odwiedź profil naszego szefa kuchni

W kuchni lubię eksperymentować - łączyć klasyczne smaki z nowoczesnością!

avatar

Przemysław Kaczmarek

Szef Kuchni

Dodatkowe kwestie które możemy poruszyć na Warsztatach:

  1. Fotografia kulinarna - idealna prezentacja dań
  2. Platling, czyli układanie dań na talerzu - teoria i w praktyka
  3. Obliczanie food costu - różnica między food costem deklarowanym, a rzeczywistym