Powrót do strony głównej

Zimny i ciepły bufet

Prowadzący: Przemysław Kaczmarek

Warsztaty zostały już zakończone

10.12.2019
od 10:00 do 17:00

Akademia Chefmanship UFS
ul. Bałtycka 43, Poznań

do 15 osób

Lista dań:

  1. Klasyczny francuski pasztet w kruchym cieście z Porto/żurawina/pikle/sos kremowy
  2. Terina z kurczak/cukinia/marchew/szafran
  3. Śledź/burak/chrzan/śmietanka/piklowane warzywa/kurki
  4. Marynowany łosoś/pomarańcze/oliwa/Ketjap Manis/imbir/komosa ryżowa
  5. Boczek/jabłko/filo/kasza gryczana/cukinia
  6. Sarnina/pietruszka/dynia/mak/ziemniaki/jarmuż
  7. Kalmary/żel z pomidorów/oliwa skorupiakowa/esencja ze szpinaku
  8. Skrzydełka/sezam/humus/papryka

Poznaj naszego Szefa Kuchni,
Przemysława Kaczmarek

Szef kuchni w Akademii Chefmanship Unilever Food Solutions.

Inspiracje czerpie w dużym stopniu z podróży. Śledzi trendy w gastronomii, łącząc nowinki i nowoczesność z tradycyjną kuchnią. Jego motto w kuchni i w życiu prywatnym, to: „Szanuj innych, ucz się pokory, wspinaj się wciąż na kulinarne Kilimandżaro – szczyt, którego nigdy nie można zdobyć i to jest najpiękniejsze w tym zawodzie.” Ulubiona kuchnia, którą najbardziej ceni to klasyczna kuchnia francuska.

Tym razem gotujemy po włosku. Po polskiej to najpopularniejsza kuchnia w naszym kraju więc warto mieć kilka propozycji w karcie menu. Przygotujemy przystawki, dania główne, makarony i całość zakończymy deserem.

Odwiedź profil naszego szefa kuchni

W kuchni lubię eksperymentować - łączyć klasyczne smaki z nowoczesnością!

avatar

Przemysław Kaczmarek

Szef Kuchni

Na Warsztatach poruszymy także takie tematy jak:

  1. Przekąski, które można podać zarówno w formie bufetów oraz jako przystawka lub danie główne w karcie menu.